Česnek
Česnek je nejen plný skvělé chuti, ale má i mnoho zdraví prospěšných účinků, včetně udržování zdravého srdce. Obsahuje celou řadu minerálů, jako je železo, zinek, hořčík a selen. Je také bohatý na vitaminy A a C, vlákninu a různé aminokyseliny. Výzkum prokázal, že česnek chrání před tvorbou krevních sraženin a snižuje hladinu cholesterolu. Česnek se používá do mnoha pokrmů, od domácích salátových dresinků po různé omáčky a marinády na kuřecí maso, červené maso a pod. Česnekem také často posypávame zeleninu.
Kajenský pepř
Dalším kořením je kajenský pepř, který je stejně jako česnek bohatým zdrojem antioxidantů. Je bohatý na vitaminy C, B, A a E, vápník, fosfor a železo. Jelikož je skutečným pokladem vitaminu E, účinně posiluje a udržuje zdraví kardiovaskulárního systému. Kajenský pepř může mít i mírně štiplavou chuť, která zlepšuje průtok krve, příznivě působí na trávení a má čisticí účinek na tepny. Gittleman říká, že se hodí k zelenině, a ty odvážnější vyzývá, aby si ho přidali do šálku kávy.
Hloh
Tato bylina je o něco méně známá než česnek a kajenský pepř, ale je velmi účinná v prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Je dokonce na prvním místě, pokud jde o jeho příznivé účinky na kardiovaskulární systém. Květy i listy obsahují silné antioxidanty, které snižují záněty, cholesterol a krevní tlak a podporují srdeční činnost. Nejjednodušší způsob konzumace hlohu je uvařit si čaj.