Co je řecký salát?
Řecký salát je fantastický pokrm, který lze využít mnoha způsoby: podávat ho jako předkrm, hlavní chod nebo jako přílohu (například ke grilování). Zachovejte tradiční chuť nebo experimentujte s jinými příchutěmi.
Základní recept na řecký salát vždy obsahuje okurky, rajčata, červenou cibuli, olivy, papriky, sýr feta a oregano. Jeho příprava je jednoduchá: stačí ho nakrájet (nahrubo), smíchat se zálivkou a s tímto letním řeckým salátem jste opět na výsluní!
Složení
Dresing
- čtvrt svazku petrželových listů
- 37,5 ml červeného vinného octa
- 110 ml olivového oleje
- tři čtvrtiny lžičky sušeného oregana
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Salát s křupavou zeleninou
- 2 rajčata
- 2 zelené papriky
- 1 okurku
- 1 malou červenu cibuli
- 75 g sýra feta
- 37,5 g oliv
Krok 1:
Petrželku nasekejte najemno. Smíchejte ocet, olej, oregano a petrželku a dochuťte solí a pepřem.
Krok 2:
Rajčata nakrájejte na měsíčky. Papriky rozpulte, odstraňte z nich semínka a nakrájejte je na proužky.
Krok 3:
Okurku nakrájejte na proužky. Oloupejte a nakrájejte cibuli na půlkolečka a fetu na kostičky.
Krok 4:
Smíchejte zeleninu, olivy a fetu a vmíchejte zálivku. Osolte a opepřete.
Podávání řeckého salátu
Tento řecký salát podávejte s čerstvě upečeným chlebem a řeckým jogurtem.