Pozor! Toto jsou příznaky toho, že máte v těle příliš mnoho cukru

07.07.2022

Cukr má obecně špatnou pověst, protože je považován za nezdravou přídatnou látku, která je hlavním viníkem mnoha nemocí. Musíme si však uvědomit, že je velmi obtížné cukr z naší stravy zcela vyloučit, protože je jedním z hlavních zdrojů energie pro naše tělo a je nezbytný pro přežití.

Cukr
Cukr

Fruktóza, která se nachází v ovoci a v některých druzích zeleniny, je v normálním množství velmi zdravá a pro naše tělo důležitá. Větším problémem je cukr přidávaný do různých potravin, zejména ten, který se nachází ve zpracovaných potravinách. Kdy má vaše tělo příliš mnoho cukru? Když si všimnete těchto příznaků, je to varovné znamení.

Zvýšená chuť k jídlu a přibývání na váze

Příznakem toho, že máte v těle příliš mnoho cukru, je zvýšená chuť k jídlu a následné přibývání na váze. Cukr je skutečně návykový. Čím více jíte, tím více chcete jíst. Cukr vás sice naplní energií, ale ta vám dlouho nevydrží, protože tělo ji velmi rychle spálí. To vyvolá nový záchvat hladu a chuti na sladké občerstvení.

Podrážděnost

Zajímavé je, že nadměrný příjem cukru může ovlivnit i náladu a chování. Pokud se neustále cítíte nevrlí, podráždění a máte špatnou náladu, nemusí to být jen stres - často je na vině cukr. Studie zjistila, že konzumace přidaných cukrů v potravinách zvyšuje pravděpodobnost zánětu v těle, zhoršuje náladu a dokonce vede k depresi.

Mnoho zdravotních problémů

Nadměrná konzumace cukru má bohužel často zdravotní důsledky. Například vysoký krevní tlak nebo příznaky hypertenze jsou často důsledkem nadměrného množství cukru. Výzkum ukázal, že cukr může být také viníkem akné, kožních vyrážek a vrásek. Bolesti kloubů, zažívací potíže, snížená funkce mozku, nespavost a časté infekce mohou být také způsobeny nadměrným příjmem cukru.


Bobule jsou malé, šťavnaté plody, které jsou nejen chutné, ale také plné vitamínů a antioxidantů, které mohou prospět našemu zdraví. Dnes se podíváme na dvě konkrétní druhy bobulí - maliny a ostružiny. Tyto bobule jsou často zaměňovány kvůli své podobnosti, ale každá z nich má své jedinečné vlastnosti a přínosy pro zdraví.

Tiché víno je termín používaný pro víno, které není šumivé. Ve skutečnosti zahrnuje celé spektrum vín, která mají jeden společný rys - neobsahují bublinky, které najdete v šampaňském, proseccu, cavě nebo jiných šumivých vínech. Jinak však může být tiché víno velmi rozmanité.